Att spara genom att låna
är inte så konstigt som det låter

Sverige är ett av världens mest stabila länder. Bland annat därför är Sverige ett ovanligt bra land för den som lånar ut pengar. Och med vår hjälp kan du utnyttja det, precis som bankerna gör. Då får du bra avkastning på ditt kapital, utan att riskera allt på börsen. För hos oss är riskerna små, men räntan hög.

Rätt ska vara rätt

Banker och andra utlåningsföretag tjänar på att risken är låg, men sprider dessutom sina risker genom att låna ut till många människor. Genom Untie gör du samma sak, eftersom du delar låntagare med många andra långivare. På så vis kommer du ner i en beräknad kreditrisk på högst 1 procent.* Eftersom räntesatsen är rejält mycket högre än så, blir den "riskjusterade vinsten" god. Men vi använder oss av ett knep till.

Ränta på ränta på riktigt

Hos oss kan du utnyttja ränteeffekten ordentligt, eftersom vi betalar ut ränta varje månad. Tillsammans med automatisk återinvestering innebär det att du ökar avkastningen rejält, jämfört med den raka utlåningsräntan. 10 % avkastning blir det per år, eller till och med mer. I vår [kalkylator] kan du experimentera och se hur mycket pengar det blir beroende på hur mycket du sparar och hur länge.

Inte riskfritt. Förstås.

Några riskfria investeringar finns inte. Men vi som driver Untie har själva lånat ut pengar i ganska många år. Erfarenhetsmässigt vet vi att kreditrisken , det vill säga risken att förlora pengar på ett lån, ligger på strax under en procent. Hade du bara haft ett lån skulle det vara en stor risk. Men när du lånar ut genom Untie äger du små andelar i många lån. Då blir risken liten.

Glädjesiffror

Du betalar inte några avgifter till Untie, men vi tar en liten del av din vinst för att täcka våra kostnader. Din avkastning blir minst 10 % per år, efter att vi har tagit vår del. Det betyder att 70 % av avkastningen går till dig, 30 % till oss.
Och tjänar du inte några pengar, då tar vi inget betalt.**

I vår [kalkylator] räknar vi alltid med att kreditförlusten är 1 %. Och självklart är har vi redan dragit av vår andel i avkastningen du ser. 

 

*Riskberäkningen baseras på flera års utlåning från ett av Kreditbörsens systerbolag. Utlåningen skedde med samma typ av kreditbedömning som Kreditbörsen använder sig av. Detta skall dock inte tolkas som att en investering i Kreditbörsen är riskfri. Historisk risknivå och framtida risknivå kan skilja sig åt.

**Just det där löftet gillar vi lite extra, för den situationen har aldrig uppstått.

Börja investera genom några enkla steg

Registrera dig

Klicka på Börja investera nedan så kommer du till vår registrering. Vi behöver lite information om dig som du besvarar direkt på skärmen.

Verifiera dig

Efter registreringen så får du ett mail med uppgifter som behövs för att logga in. Direkt efter inloggningen får du verifiera dig via bank-id.

Sätt in kapital

När verifieringen är klar kan du föra över pengar till ditt konto. Så snart pengarna är på lånekontot kommer de att börja investeras enligt dina riskinställningar.

Inloggning

Långivare Privatlån Företagslån

Stäng meny