Peer to Peer investering

Investera med ränta-på-ränta-effekt

Untie erbjuder hög avkastning till historisk låg risk.

Du som sparar lite pengar varje månad kan precis lika gärna göra det via oss. Då hjälper vi dig att göra som banken och låna ut dina pengar, med den lilla skillnaden att du får behålla det allra mesta av räntan själv.

Avkastningen hos oss varierar vilket beror på ett flertal faktorer. Lånen vi ger ut har en ränta på 8-23% och av den räntan tar Untie 30% av för att hålla vår verksamhet igång. Det innebär att du som investerare tjänar 70% av ränteintäkterna. Beroende på hur många lån du investerar i och hur bra lånen går, kommer din avkastning stiga eller falla. Historiskt sett är avkastningen hos Untie dock hög. Och tjänar du inga pengar, då gör inte vi det heller. Läs mer på vårt räkneexempel om hur detta funkar.

Börja investera

 

Hemligheten är ränta-på-ränta-effekten i kombination med tiden. Det innebär att de månatliga vinsterna sätts i omlopp igen för att du ska kunna få en högre avkastning på sikt. På det viset får du ränta på den ränta du redan tjänat in.

Med månatlig avkastning menar vi att du som investerar hos oss får dina intjänade räntor utbetalade löpande flera gånger i månaden beroende på när låntagarna betalar fakturorna och när deras månadsfaktura förfaller.

Än så länge får du dina pengar med någon eller några dagars fördröjning på grund av banköverföringar och sådant.

Javisst! Du betalar inga avgifter till Untie. Däremot tar vi en bit av din vinst för att täcka våra kostnader. 70% av vinsten går till dig. Din avkastning kan bli 11% eller högre men den kan också bli lägre. Det beror på hur många lån du har investerat i och om det går bra för lånen du har investerat i.

Några riskfria investeringar finns inte. Men Sverige är ett av världens mest stabila länder, både ekonomiskt och politiskt.

Erfarenhetsmässigt vet vi att risken för att förlora pengar på ett lån ligger strax över en procent. Hade du bara haft ett lån skulle det vara en stor risk. Men när du lånar ut genom Untie äger du små andelar i många lån.

Genom att investera små belopp i många lån minskar du kreditrisken, det vill säga risken att du förlorar hela eller delar av din investering.

Med Untie bestämmer du själv hur hög risk du vill ta när du investerar dina pengar. Det gör du genom att diversifiera din portfölj på hur mycket du vill investera på varje lån.

Om du sätter in totalt 1000 kr och väljer att investera 100 kr per lån kommer dina pengar fördelas på 10 lån. På så vis ökar du din riskspridning och får en minskad kreditrisk.