Om Untie

"Jag hatar hur finansbranschen fungerar!"

Så brukar Stefan säga. Han heter Willebrand i efternamn och är den som startade Untie en gång i tiden, även om vi hette något annat då. Innan dess var Stefan verksam i den ”vanliga” finanssvängen. Han sysslade med investeringar, drev hedgefonder och skådade branschen från insidan, både i Sverige och i USA. Och han såg mycket han inte gillade.

Sedan dess har han arbetat för att göra saker på ett annat vis, ett lite mänskligare vis. För även om vi använder oss av ganska avancerad teknik och utvecklar datoriserade system för att effektivera verksamheten en smula, så är det i slutänden människor som ska ha glädje av det vi skapar.

Så här gör vi det:

Peer to peer: Lån människor emellan.

Den som går till banken för att låna pengar går egentligen en omväg. Banken lånar nämligen ut andras pengar  och tjänar storkovan på det. En stor del av pengarna som banken lånar ut kommer från helt vanliga småsparare, och de får ingen (eller praktiskt taget ingen) ränta själva. Banken får desto mer.

Med peer-to-peer-lån behåller du räntan själv, åtminstone det mesta av den. Vi på Untie hjälper dig med allt det praktiska, som kreditupplysningar och att upprätta alla lånepapper och sådant, och för det tar vi en liten andel av pengarna du tjänar. Men det mesta behåller du som sagt själv. Idag får våra investerare 11% eller till och med mer i avkastning. I vår kalkylator kan du experimentera och se hur mycket pengar du kan samla ihop, beroende på hur mycket du sparar och hur länge.

Tillstånd från Finansinspektionen.

Untie har tillstånd från Finansinspektionen som betalningsinstitut. Tillståndet reglerar vår verksamhet och sätter gränserna för vad vi får och inte får göra.
Mer om Finansinspektionens arbete går att läsa på inspektionens hemsida.

Inloggning

Långivare Privatlån Företagslån

Stäng meny