Hur fungerar det?

Låna genom Untie

Ansök enkelt med Bank-ID. Vi erbjuder ansvarsfulla blancolån till rimliga villkor.

Om din ansökan blir godkänd betalar vi ut pengarna till ditt bankkonto.

Grundkraven för att få lån beviljat av oss är att du ska ha fyllt 20 år, vara skriven i Sverige och inte ha några ärenden registrerade hos Kronofogden. Du kan ansöka om lån upp till 80 000 kr och med en återbetalningstid på max 5 år.

När får jag pengarna?

Du har pengarna på ditt konto inom två bankdagar.

Ångerrätten gäller hos oss precis som på andra ställen, om du meddelar oss inom två veckor. Då tar vi, precis som vi alltid gör, bara betalt för räntan under den tiden du haft pengarna.

Ansök nu

Untie

Erbjuder en samlingspunkt för investerare och låntagare.

Investerare

Finansierar privatlån på Untie och erhåller en årsavkastning upp till 11%.

Låntagare

Söker om privatlån hos Untie. Låntagare får inte ha några färska betalningsanmärkningar.

Kreditupplysning

Untie är måna om sina kunder. Kreditupplysningar hjälper oss göra sunda bedömningar på dig som söker om lån.

Syftet är alltså att se till att du som tar lånet också kan betala det. För både din och investerarnas säkerhet.

Untie använder sig av Bisnode för att ta en kreditupplysning på dig. Genom att använda Bisnode kan du som söker lån känna dig trygg med framtida låneansökningar då det inte kommer påverka din kredittrovärdighet.

Om du har en betalningsanmärkning behöver det inte alltid vara ett hinder för att låna pengar av oss även om vi har vissa grundregler som vi håller oss till.

Betalningsanmärkningen måste vara äldre än sex månader och upp till tre stycken kan passera. Misstag kan alla göra och för oss är huvudsaken att du sköter dina betalningar nu – inte att du haft svårigheter tidigare.

Viktigast är att du inte har några obetalda skulder kvar till Kronofogden, annars kan vi inte låna ut några pengar till dig.

 

Lån utan avgifter

Fakturaavgifter
0 kr
Uppläggningsavgifter
0 kr

 

Untie tar inte ut några avgifter om du betalar i tid. Du som låntagare betalar endast av på ditt lån och räntan på lånet. Läs mer om våra avgifter under allmänna villkor.

Ansök nu

Räntekostnader

Blancolån är så kallade lån utan säkerhet. Därav en lite högre ränta.

Eftersom säkerhet saknas blir långivarens risk högre och det är den du betalar för.

Individuell ränta från 8%

Vanliga frågor och svar

Kontakta oss på Mina Sidor så snart du vet att du inte kommer kunna betala din faktura i tid. Om du skulle hamna i trubbel finns goda möjligheter att vi kan lösa situationen tillsammans med dig.

Om du missar en inbetalning kan det tillkomma avgifter. Gå in och läs mer under våra allmänna villkor.

Ja, du kan betala av i snabbare takt än vanligt. Då betalar du bara in en högre summa än den som står angiven på din faktura.

Untie tar inte ut några extra avgifter. Du betalar endast av på ditt lån och din ränta.

Det är inte tillåtet att låna ut pengar hur som helst. Företag som arbetar med utlåning måste ha tillstånd från Finansinspektionen.

Det har vi förstås. Untie AB har tillstånd som betalningsinstitut. Det innebär att vi får förmedla krediter mellan långivare och låntagare.

Det beror på att det inte är Untie som lånar ut pengarna. Det gör investerarna. Vi sköter bara det administrativa.

Och sköter vi oss inte blir vi av med tillståndet, och det vill vi förstås inte. Därför är vi noga med att följa reglerna och agera ansvarsfullt.

Dessutom vill vi på Untie gå till jobbet med ett rent samvete. Vår vision är att skapa en friare finansvärld där du som kund enklare kan styra din vardag. Utan krångliga banker.

Har du synpunkter på vår verksamhet så finns möjligheten att klaga. Under klagomål kan du läsa hur det går till.

Du pratar alltid med oss på Untie. Kontakta oss genom Mina sidor. Det underlättar för oss när vi ska hantera dina ärenden.

Ett annuitetslån innebär kort och gott att du som låntagare betalar lika mycket (räknat i kronor) varje månad. Däremot betalar du mer ränta - och mindre amortering - i början av lånet än i slutet.

Hos Untie kan du betala av ditt lån snabbare. Det gör du enkelt genom att betala en högre summa än vad som finns angiven på fakturan.

Genom Untie kan du samla både lån och sparande under ett och samma tak. Det gör det enkelt för dig att få en samlad vy av dina inkomster och skulder. Med vårt breda utbud och våra schyssta villkor kan du känna dig trygg med att ditt sparande får en god spridning och minskad *kreditrisk.

*Kreditrisk är risken att du som investerare förlorar dina pengar på en investering. Detta går att undvika genom att inte placera "alla ägg i samma korg."